Harjoitukset

 

Kevään 2024 harjoitusajat (2.1.-5.5.2024)

 

TiistaiKeskiviikkoLauantaiSunnuntai
  12.00-13.00 Alkeiskurssi 
  13.00-14.00 Keltaiset- vihreät vyöt (8- 6 kup)12.30-14.00 Kilpailuun  (ottelu/ liikesarjat) tähtäävä ryhmä (8kup-dan) 
  14.00-14.30 Kehonhuolto ja liikkuvuus 
  14.30-16.00 Ylemmät vyöt (5 kup- Dan) 
 17.30-18.30 Alkeiskurssi ja keltaiset vyöt (10-8kup)  
19.00-20.30 Ylemmät vyöt (5 kup- Dan)18.30-19.30 ylemmät keltaiset- ja vihreät vyöt (7-6kup)  

 

Treenit pidetään Huutijärven koululla, Jokioistentie 7, Kangasala.

Tule paikalle 5-10 minuuttia ennen treenien alkua. Ovet ovat kiinni harjoitusten aikana. Älä jätä arvokasta pukuhuoneisiin. Jätä kengät aulaan, liikumme sisällä sukilla/sisätossuilla.

 

 

Harjoituskalenteri myClub palvelussa 

Harjoituskalenteri löytyy myös myclub palvelusta, sen voit linkittää omaan kalenteriisi tai käyttää myös myClub appin kautta. Mikäli jostakin äkillisestä syystä johtuen joudumme tekemään yksittäisten harjoitusten osalta muutoksia, yllä olevaan aikauluu pyrimme tekemään kaikki muutokset myclubiin, joten sieltä on saatavissa ajantasaisin tieto harjoituksista.  

Muista ilmoittautua treeniin myclubissa. Jos siinä ongelmia, tule treeniin ja tee ilmoittautuminen yhdessä ohjaajan kanssa.

OPETUSRYHMIEN KUVAUKSET JA VYÖVAATIMUKSET

 

Viikko-ohjelma, harjoitusaktivisuuden seuranta

Harjoitusten ajankohdat ja pitopaikat osoitetietoineen ylläpidetään viikko-ohjelmassa Kotisivulla. Saavu harjoituksiin 5-10 min ennen, koska harjoitusten ajan ovet pidetään lukittuina. Harrastajat tekevät itse osallistumismerkinnän MyClub solvellukseen tullessaan harjoitukseen.Harjoituksen ohjaaja vahviataa osallistumismerkinnän Myclubissa harjoituksen alkaessa.

Perhe-taekwondo

Harjoituksissa noudatetaan perhekeskeisyyttä eli lapset (7-12v), nuoret (13-14v) ja aikuiset (15v- ) harjoittelevat yhdessä samoissa harjoituksissa. Joitakin harjoitteita tehdään aikuiset ja lapset omissa ryhmissään. Ns. vaarallisia tekniikoita ei opeteta lapsille. Perhe-treeneissä lasten harjoitukset voivat olla aikuisten harjoituksia lyhyemmät.

Perhe-taekwondoomme kuuluvat myös yhteiset perhetapahtumat: vyönäyttöjen jälkeiset ’ulkona syömiset’, leiri- ja kisamatkat, kesäpäivät rannalla, pikkujoulut ja kauden päättäjäiset.

Kauden aikana annamme myös yhteisiä lajiesittelyitä, joihin kaikki ovat tervetulleita mukaan. SimUu-leiri keväisin on vuoden tärkein leiritapahtuma koko perheelle.

Kannustamme osallistumaan myös muille leireille ja muiden seurojen harjoituksiin. Suosittelemme, että lapset ja nuoret harrastavat monipuolisesti eri liikuntalajeja: taekwondo voi olla päälaji tai sivulaji - pääasia, että lapset harrastavat monipuolisesti.

Alkeiskurssi on ‘Alkeisympyrä’

Alkeiskurssi eli Alkeisympyrä alkaa tammikuussa ja elokuussa, mutta Alkeisympyrään voi hypätä mukaan aina lauantaisin klo 12 (T-paita-varustus), koska kaikki harjoitukset ovat keskenään samanarvoisia. Alkeisympyrän avulla pääsee nopeasti ja turvallisesti lajiin mukaan.

Mukaan voi tulla sellaisena kuin on, aluksi t-paita-varustuksessa. Alkeisympyrään kuuluu kaksi, samansisältöistä harjoitusta viikossa: lauantaina pääharjoitus ja tiistaina saman aihealueen kertaava harjoitus. Oman kehityksen ja riittävien toistojen takia on tärkeää, että osallistuu kahteen treeniin viikossa.

Alkeiskurssimme toteutetaan noin 20 tunnin kokonaisuutena. Noudatamme viikkoteemoja, jotka löytyvät Kotisivulta. Kussakin harjoituksessa keskitytään yhteen asiakokonaisuuteen - teemaan - perusteellisesti, rauhallisesti edeten ja paljon toistoja tehden - kunnon kohottamista ja venyttelyä unohtamatta.

Kaikki asiakokonaisuudet toistetaan Alkeisympyrän aikana kolmeen kertaan - halutessasi vielä useampaankin kertaan. Nämä asiakokonaisuudet ovat potkutekniikat, käsitekniikat, ottelu, liikesarja ja itsepuolustus. Alkeisympyrän päätyttyä voi suorittaa keltaisen vyön (8. kup) tai jatkaa harjoittelua useampia kierroksia ennen vyönäyttöä. Alkeisympyrän 2. kierroksen jälkeen pidetään harjoitusvyönäyttö (9.kup), jossa perehdytetään vyönäytön periaatteisiin.

Lapsille on omat vyövaatimukset ja heille pyritään pitämään omat lasten vyönäytöt.

Harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa ja treeniaika on 60/90 min. Viikolla oleva treeni on yhdessä Jatkokurssin kanssa. Alkeiskurssin jälkeen siirrytään Jatkokurssille.

Jatkokurssi jatkaa totuttua ja tuo uutta opittavaa

Alkeiskurssin jälkeen jatketaan keltaisten ja vihreiden vöiden ryhmässa samoilla tutuilla Alkeisympyrän periaatteilla 20 tunnin kokonaisuutena. Uutena asiana tutustutaan askel-otteluun harjoitusmetodina. Kierrosten päätyttyä voi suorittaa ns. 2. keltaisen vyön (7. kup) tai jatkaa harjoittelua useampia kierroksia.

Harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa ja treeniaika on 60/90 min. Viikolla oleva treeni on yhdessä Alkeiskurssin kanssa. Jatkokurssin jälkeen siirrytään Ylempien värivöiden ryhmään.

Kehon huolto ja terveys

Lauantaisen alkeiskurssin harjoituksen päätteeksi - mutta sen osana - on Kehon huolto ja terveys-harjoitus, jonka aikana keskitytään liikkuvuuteen, venyttelyyn, kunnon kohottamiseen ja hierontaan sekä yleisiin terveyden kannalta keskeisiin asioihin.

Kehon huolto -harjoitus on tarkoitettu samaan aikaan myös jatkokurssille. Harjoitukset ovat kerran viikossa ja treeniaika on 30 min.

Ylempien värivöiden ryhmä

Ylempien vöiden ryhmässä harjoitellaan liikesarjoja, ottelua, itsepuolustusta ja murskausta sekä niihin liittyviä käsi- ja jalka-tekniikoita. Askel-otteluita syvennetään kohti tekniikoitten soveltavaa käyttöä. Uutena harjoitusmuotona tulee hosinsul askel-ottelut.

Ylempien vöiden ryhmä on tarkoitettu vähintään 5.kup vyöarvon harrastajille (vihreä vyö jossa sininen nauha). Treenejä voidaan jakaa myös eri värivöille, esimerkiksi sinisille ja punaisille erikseen harrastajien ja tarpeen mukaan. Näissäkin harjoituksissa keskitytään yhteen asiakokonaisuuteen tutuksi tulleilla teemoilla ja harjoitusmenetelmillä. Harjoituksia vähintään kerran viikossa harrastajien ja tarpeen mukaan ja värivöiden treeniaika on 60-90 min.

Kilpailemiseen tähtäävä viikkotreeni

Vuoden 2024 alussa käynnistyvä kilpailuun tähtäävä harjoitusryhmän, harjoittelee sunnuntaisin klo 12.30–14.00. Ryhmän harjoituksissa keskitytään kilpa-Taekwondoon ja harjoittelun tavoitteena on luoda harrastajille mahdollisuus ottelussa ja/tai liikesarjoissa kilpailemiseen aluksi salikisoissa ja harraste/ ilves sarjoissa.

Ryhmän harjoitukset ovat normaalia vyöarvon mukaisessa ryhmässä harjoittelua täydentäviä. Ryhmään liittymisen edellytyksenä on vähintään keltaisen vyön suorittaminen (8 kup), henkilökohtaisten ottelusuojien hankkiminen (otteluun tähtäävät) ja ala-ikäisillä huoltajan lupa harjoitteluun/ottelu kilpailuihin osallistumiseen.

Vyövaatimukset

Aikuisille ja lapsille on omat vyövaatimuksensa: pääosin samat, mutta lapsille on lisäksi erityisvaatimuksia. Lisäksi lapsille on ns. ‘lasten taekwondo’-vaatimuksia, joissa käsitellään mm. kiusaamista, eksymistä ja epärehellisiä aikuisia. Lasten vyövaatimuksilla pyritään tukemaan lasten sen hetkistä kehitystä ja motivoimaan harrastuksen jatkuvuutta. Vyövaatimukset löytyvät kotisivun jäsensivuilta. Lapsille voidaan antaa vyöhön harmaita Plusnatsoja silloin, kun määrät eivät riitä varsinaiseen vyönäyttöön.

Vyövaatimuksia testataan vyönäytössä, joita aiemmin kutsuttiin vyökokeeksi. Näytöllä pyritään korostamaan tapahtuman koulutuksellista näkökulmaa: vyönäyttö on erinomainen harjoitus, jossa kukin näyttää parasta omaa osaamistaan. Mikäli vyönäytössä ei jotain osa-aluetta osata riittävän hyvin, kyseisen osa-alueen voi näyttää opettajalle myöhemmin.

Alle kouluikäisille lapsille ei ole vyövaatimuksia.

Vyönäyttöihin kutsutaan harrastajat, joilla on riittävä aktiivisuus ja osaaminen sekä oikea asenne. Vähimmäisvaatimus aktiivisuudelle on esitetty sabumnim Esa Lappalaisen vyönäyttövaatimuksissa. Muut kriteerit ohjaajat arvioivat.

Vyönäyttöön osallistuvalla tulee olla Suomen Taekwondoliiton voimassa oleva lisenssi ja vyönäyttömaksu suoritettuna. Kuitit varaudutaan esittämään vyönäyttötapahtuman alkaessa pyydettäessä. Kutsumenettelyssä käytetään pääosin myclubia.

Vyönäytön pitävät sabumnim Esa Lappalaisen valtuuttamat ohjaajat oman valtuutuksensa osalta tai seuran sabumnimit tai muualla yhteistyöseuran vyökokeiden pitäjät. Ohjaajat myös arvioivat kutsukriteerit, laativat kutsut, pitävät vyönäytön ja toimittavat vyönäyttöpöytäkirjan omilla allekirjoituksillaan varustettuna Esa Lappalaiselle näytön jälkeen viikon kuluessa.

Ohjaajat tekevät ehdotukset vyönäyttöihin 4. kup vyöarvosta alkaen seuran sabunimeille riittävän ajoissa, jotta kutsut voidaan toimittaa ajoissa. Ehdotettavat täyttävät ohjaajien käsityksen mukaan kutsukriteerit (riittävä aktiivisuus ja osaaminen sekä oikea asenne).

Dan-kokeet pyritään pitämään (keväisin ja syksyisin) Sim UU -yhteistyöseurojen yhteisissä tai muissa kokeissa. Myös värivöiden näyttöjä voidaan yhdistää yhteistyöseurojen kanssa.

Painotetaan, että seurassa voi harrastaa lajia osallistumatta vyötapahtumiin tai suorittamalla vöitä, muita hitaampaan tahtiin.

PDF-tiedostoTervetuloa Länkyn Taekwondoon 2023.pdf (1.1 MB)
Lyhyt info-paketti harrastamisesta Länkyn seurassa.

 

PELISÄÄNNÖT

 

Seuran lasten ja nuorten 11.1.2021 päivittämät pelisäännöt:

- voi vielä allekirjoittaa treeneissä; tämä versio salimapissa,
- tulostaa tästä tai Kotisivulta kotiin esim. seinätauluksi,
- voi myös kirjoittaa itselleen; tyhjiä lomakkeita on salimapissa,
- päivitetään aina kauden alussa (elokuu ja tammikuu),
- jossain vaiheessa kautta julkaistaan uusi kuva tulostettavaksi, kun tulee lisää lasten allekirjoituksia.

OTA YHTEYTTÄ / ANNA PALAUTETTA

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Ensiavusta

 

Henkilökohtainen ensiapupussi harkkakassissa

 

Seuralla on ensiapuvälineet, mutta jokaisen harjoituskassissa olisi hyvä olla ainakin seuraavia asioita:

- kylmäpussi 1-2 kpl ja side sen sitomista varten, kylmäsuihke.

- laastaria, teippiä, urheiluteippiä, ideaaliside, kynsisakset, desinfiointiaine, kumihanskat.

- kipulääkettä (ei seuran ensiapulaukussa).

Ideota sisällön kehittämisestä otetaan vasteen.

 

Muistathan Kolmen Koon säännön

- Kompressio (=puristus),

- Kylmä (=kylmäpussi tai sen puuttuessa vaikka lunta muovipussissa),

- Kohoasento (=sydämen yläpuolelle).

Muistathan, että kylmäpussia käytettäessä väliin tulee laittaa jotakin, esim. pyyhe tai sukka, ettei aiheuteta paleltumavammaa.

 

Yleinen hätänumero

- 112

- onko sulla kännykässä 112-sovellus? Jos ei, kannattaa ladata se. Sen kautta soitettaessa hälytyskeskukselle välittyy automaattisesti soittajan koordinaatit.

 

ANTIDOPING